Laitesukelluksen peruskurssilla opetellaan ne perustiedot ja -taidot, jotka laitesukeltaja tarvitsee sukeltaakseen ohjatusti esim. sukellusseuran leireillä ja sukelluskeskusten järjestämillä retkillä. Kurssin pääpaino on käytännön perustaitojen opettelussa ja sukellusturvallisuudessa.

Peruskurssi sisältää 7 teoriakertaa, 6 allaskertaa ja 4-5 avovesisukellusta. Vähintään 10h teoriaa ja 10h allas opetusta, altaalla voi jatkaa treenaamista toukokuun loppuun saakka vielä seuran hallivuorolla. Hallivuorot järjestetään Helsinginkadun Uimahallissa, teoria osuudet lentokentän läheisyydessä. Kurssi antaa valmiudet tehdä suoranoususukelluksia enintään 15-20 metrin syvyydessä edellyttäen, että sukellusolosuhteet ovat vastaavat tai paremmat kuin missä kurssi on järjestetty. Kurssin alaikäraja on 15 vuotta, normaali terveys, alle 18-vuotiaalta huoltajan suostumus.

Finnairin sukeltajilta saa sukelluslaitteet ja käytettävän paine-ilman kurssin ajaksi. Perusvälineet maski, räpylät ja snorkkeli tulee olla hankittuna ennen kurssin alkua.

Kurssimaksuun sisältyy myös jäsenyys Finnairin sukeltajiin ja sukeltajaliittoon vuodelle 2018.

Perusvälineiden lisäksi, sukeltajan tulee hankkia riittävä puku avovesi sukelluksiin.

Kurssin läpäisseelle sukeltajalle myönnetään sukeltajakortti. Sukeltajaliiton koulutusohjelman mukainen laitesukelluksen peruskurssi täyttää kansainvälisesti CMAS P1-koulutusstandardin vaatimukset.

Koulutusvastaava
Timo Lammi
sukelluskoulutus@finnairinsukeltajat.fi
Puh. 040 750  2244