Laitesukelluksen peruskurssilla opetellaan ne perustiedot ja -taidot, jotka laitesukeltaja tarvitsee sukeltaakseen ohjatusti esim. sukellusseuran leireillä ja sukelluskeskusten järjestämillä retkillä. Kurssin pääpaino on käytännön perustaitojen opettelussa ja sukellusturvallisuudessa.

Peruskurssi sisältää 7 teoriakertaa, 6 allaskertaa ja 4-5 avovesisukellusta. Vähintään 10h teoriaa ja 10h allas opetusta, altaalla voi jatkaa treenaamista toukokuun loppuun saakka vielä seuran hallivuorolla. Hallivuorot järjestetään Helsinginkadun Uimahallissa, teoria osuudet lentokentän läheisyydessä. Kurssi antaa valmiudet tehdä suoranoususukelluksia enintään 15-20 metrin syvyydessä edellyttäen, että sukellusolosuhteet ovat vastaavat tai paremmat kuin missä kurssi on järjestetty. Kurssin alaikäraja on 15 vuotta, normaali terveys, alle 18-vuotiaalta huoltajan suostumus.

Finnairin sukeltajilta saa sukelluslaitteet ja käytettävän paine-ilman kurssin ajaksi. Perusvälineet maski, räpylät ja snorkkeli tulee olla hankittuna ennen kurssin alkua.

Kurssimaksuun sisältyy myös kuluvan vuoden jäsenyys Finnairin sukeltajiin ja sukeltajaliittoon.

Perusvälineiden lisäksi, sukeltajan tulee hankkia riittävä puku avovesisukelluksiin.

Kurssin läpäisseelle sukeltajalle myönnetään sukeltajakortti. Sukeltajaliiton koulutusohjelman mukainen laitesukelluksen peruskurssi täyttää kansainvälisesti CMAS P1-koulutusstandardin vaatimukset.

Lisäksi seuramme kouluttaa sukelluksen jatkokurssin P2 aina halukkuuden/tarpeen mukaan. Seuramme kautta on mahdollisuus suorittaa myös erikoiskursseja, kuten mm. rikastetun ilman erikoiskurssi ”nitrox”, kuivapukukurssi, trimix jne. Ilmoita kiinnostuksesi niin järjestetään:)

Koulutusvastaava
Timo Lammi
sukelluskoulutus@finnairinsukeltajat.fi
Puh. 040 750  2244