Syysleiri 2013, 29.8. – 1.9.

Syysleiri aloitettu. Muutama tuli jo keskiviiko iltana paikalla.

Torstaina pari tuli lisää ja lähdimme Jennyä kohden. Keli oli upea ja poijutus onnistui kerralla. Siis alas ja Jennyä tutkimaan. Näkyvyys oli kohtalainen ja näin näimmekin paljon yksityiskohtia ja tavaraa. Kaikki olivat tyytyväisiä. Tankkaus ja pullojen täyttö rannassa. Sitten suunta Eiraa kohden. Keli edelleen hyvä, tuulta ei ollut ollenkaan. Näin myös sukellus onnistui. Näkyvyys kohtalainen. Sitten Kosthåliin syömään ja mökille saunomaan. Jälleen oli tullut paikalle pari lisää.

Perjantaina suunnistimmekin sitten kohden Siioiratasta. Keli ei ollut ihan mitä toivoimme, tuuli oli alkanut nousta. Siivellä myös kohtalainen näkyvyys. Menimme sitten Hästö Busön muistomerkille, jossa ennen vierasvenelaituri. Tilanne olikin muuttunut ja nyt poukamassa useita mökkejä. No emme voineet siihen jäädä pumppaamaan pulloja vaan menimme Asparulle. Tuuli suunta oli hieman huono, mutta saimme ankkurin pitämään. Osa sukelsikin Pirtulla kun taas toiset vietiin Jennylle kumpparilla. Ja sitten jälleen Kosthålin hyville eväille ja saunaan.

Lauantaina oli taas hieno keli. Nyt pääsimmekin uusille hylyille, jotka sijaitsevat luonnonsuojelualueella. Panu oli hommanut luvat. Periaatteesa molemmat olivat väylähylkyjä, sillä ne sijaitsivat aivan väylällä. Syvyyttä ei ollut kuin alle 15m, joten päätimme tehdä vielä yhden dyykin. Ja jälleen suunnistimme Aspharulle, missä ei ollut tänään mitään ankkurointi ongelmaa. Kuten perjantaina osa sukelsi Pirtulla ja osa vietiin kumpparilla. Tällä kerttaa kylläkin Eggolle.

Sitten olikin jo kiire takaisin syömään thairuokaa joka odotti Kosthålissa. Vielä kun pakattiin kamat, kompura, vene, olikin jo ilta pitkällä. Osa myös poistui samantien. Paikalle jääneet tietenkin saunoivat. Mutta leirin loppuksi menimme mukaan muinaistulien yöhön. Mikä sen mukavempaa, kuin tehdä iso tuli rantaan. Katselimme myös toisilla rannoilla näkyviä tulia ja upeaa tähtitaivasta. Tuskin koskaan on ollut yhtä hienoa lopetusta.

Sunnuntaina loputkin poistuivat siivottuaan mökit hyvillä mielin.

Kategoriat: Leirit