Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna lähdimme sukeltamaan Kaatialan louhokselle Kuortaneelle. Paikka oli entuudestaan tuttu kaikille mukana olijoille. Perjantaina aamupäivästä lähdettiin ajelemaan omien aikataulujen mukaan ja saavuimme louhokselle hieman porrastetusti, kukin autokunta puolen päivän jälkeen. Avanto sahattiin syvään päähän ja jo nyt kävi selväksi, että vesi on kristallinkirkasta. Sukelluspuvut päälle ja eikun veteen! Vesi oli tosiaan aivan kristallia ja sen huomasi sukellusten jälkeen iloisista naamoista:) Kaikki sukelsivat yhden kerran, jonka jälkeen suunnattiin tukikohtaamme syömään yhdessä päivällistä ja jakamaan kokemuksia virkistävältä pulahdukselta. Myöhään perjantai-iltana saaapui vielä muutama innokas sukeltaja vahvistukseemme. Lauantaina aamulla suunnattiin taas aurinkoiselle louhokselle ja olimme yllättäen ainoita sukeltajia paikalla. Yön aikana oli avanto kerennyt jäätyä, mutta vasaralla nakutellen reikä aukeni. Päätimme sahata myös matalaan päähän avannon. Nyt louhoksen molemmissa päissä oli reijät. Ja sukelluksilla sukelsimme toiset toisesta päästä ja toiset toisesta päästä ristiin rastiin ympäri louhosta. Lounasta nautittiin yhdessä nuotion äärellä, jonka jälkeen lähdettiin sulattelemaan jäisiä varusteita tukikohtaan. Illalla syötiin ja saunottiin mukavissa tunnelmissa. Sunnuntaina osa lähti aamupalan jälkeen kotia kohti, kun taas toiset suuntasivat vielä virkistävälle sukellukselle. Olipahan kerrassaan hieno reissu niin sään, näkyvyyden, kuin osallistujien suhteen!

Kategoriat: Matkat