Finnairin Sukeltajat Ry
Sihteerin kevätkirje 2018
24.4.2018

Aurinkoista kevätpäivää sinulle Finnairin kuninkaallisen sukelluskerhon jäsen!
Kärsimme juuri teknisistä vaikeuksista. Facebook syöte seuran FB sivuilta nettisivuillemme ei toimi. Syynä on EU:n tiukentunut tietoturvalaki. Korjaukset on jo tehty, mutta niiden voimaan tulokestää noin kaksi viikkoa.
Sieltä Fakebookista kaikki kyllä löytyy, samoin tietoa ajankohtaisista asioista lähetämme tekstiviesteillä kuten edellisinäkin vuosina. Silloin tällöin myös sähköpostilla.

Vuodesta 2018 on kohta kulunut jo kolmasosa, jäsenemme ovat suorittaneet yhteensä satoja sukelluksia sekä ulkomailla, että kotimaassa. Ensimmäiset kotimaan avovesisukelluksetkin on todistettavasti tehty, tästä se lähtee….

Tällä viikolla Sarvastossa tehdään Cicilialle ne huollot jota ei enää vedessä voi tehdä, lauantaina sitten vene pääsee mereen. Laiturissa tehdään loput
kevätkunnostukset ja sukeltamaan lähdetään heti, kun veneilyyn tarvittavat rahat on kerätty teiden varsilta.
Edellisvuosien tapaan seuramme on ottanut Destialta urakan tiettyjen tiealueiden piennarten roskien puhdistamisesta. Ensimmäiset alueet on jo tehty, 16.4.2018 päästiin vihdoin alkamaan. Mukavaa luonnossa ulkoilua homma on vain hetkittäin, mutta tämän urakan avulla lyhennämme Cicilian hankintaan otettua lainaa ja maksamme erilaisia venekuluja. Tämän varainhankinnan avulla myös
seuran jäsenmaksu pidetään kohtuullisella tasolla. Tervetuloa dyykkaamaan!

Tulevia tapahtumia:
26.5.2018 seuramme menee kaikkien Finnairin harrastuskerhojen kanssa esittelemään toimintaansa HOTT:ssa järjestettävälle Finnairin Perhepäivälle. Jos haluat tulla veneen viereen esittelemään toimintaamme, soita minulle. Tapahtuma on kaikille avoin, kannattaa tulla tutustumaan muidenkin kerhojen toimintaan.
Kesäkauden avaus järjestetään yhdessä Merisukeltajat ry:n kanssa Porkkalassa rantasukelluksena 9.6.2018 , MS ry tarjoaa makkarat, tuo muut eväät itse.

Iltasukellukset Sarvastosta kesätiistaisin klo 17:00 ja keskiviikkoisin (tai torstaisin) klo 17:00. Iltasukelluskeikoista tiedotetaaan tekstiviestillä ja niille ilmoittaudutaan vastaamalla kyseiseen tekstiviestiin, ilmoita minulle jos numerosi on vuoden aikana muuttunut.

Kesäleirin järjestää Merisukeltajat ry, tänä vuonna Orbiit seikkailee viikon Ahvenanmaalla 6.7. – 15.7.2018. Lähtö ja paluu on Hangosta. Mahdolliset vaihtopäivät Maarianhaminassa ovat maanantai 9.7. ja torstai 12.7.

Syysleiri on Prediumissa 30.8.2018 – 2.9.2018. Leiri on lyhennetty pitkäksi viikonlopuksi viime vuoden heikon osaanoton vuoksi. Mahdollista pidentää jos kiinnostusta tänä vuonna löytyykin.
Tässä vähän runkoa, muutakin varmaan tehdään, viikonloppukeikkoja Cicilialla, rantakeikkoja Porkkalassa tai melkuttimella. P1 kurssin avovesisukelluksia hienolle 9 oppilaan porukalle.

Seuran kerhotila on Pohjois-Nikinmäessä Vantaalla. Sinne voi tulla täytättämään leimatut pullot kerran viikossa, tällä tietoa maanantai-iltana.
Kerhotiloissa on myös jäsenille vuokrattavissa lämmintä ja kuivaa varastotilaa sukellus- ym. varusteiden säilyttämiseen. Pari hyllykköä on tällä hetkellä tyhjillään, vuokraukset: H. Kotiranta.

E-Passi! Odotettu liikuntasetelin perillinen otetaan käyttöön Finnairin Sukeltajat ry:n toimintaan.
Passilla voit maksaa sukelluskursseja, seuran leirejä ja sukelluksia.
Passilla et voi maksaa jäsenmaksua, kaasuja, kalustonkäyttömaksuja, toisen henkilön kuten puolison tai lapsen maksuja, seuran pikkujouluja tai vuosi- ym.juhlia.

Tulen lähettämään tänä kesänä kaikille jäsenille e-mailin, jossa kerron mitä tietoja seuralla hänestä on, miten tietoja säilytetään ja mihin hintaan niitä myydään kolmansille osapuolille….
Em. pohjustuksena sille, että aiomme hakea Sukellusluvat muutamille suoja-alueille kaikille seuran jäsenille. Anomukseen ilmoitetaan henkilön nimi, syntymäaika ilman HETU loppuosaa, sekä kansalaisuus. Jos ehdottomasti et halua nimeäsi tähän anomukseen, ilmoita minulle, kiitos.

Laulun sanoin Sommaren är kort, 8 kuukautta jouluun on, laskin itse äsken aivan.
Tule mukaan touhuamaan muiden siviilisammakkojen kanssa, veden alle sekä kuivalle maalle.
Nopeammin kuin huomaatkaan, on taas käsillä päivä jolloin Cicilia nostetaan talviteloilleen!

Terveisin sihteeri Timo? Mäkkäri? Mäkinen.