Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjesti Swissair tämänvuotiset ASCA sukelluskilpailut. Kilpailut käytiin Zürichseen rantavesissä aivan lähellä kaupungin keskustaa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kilpailuihin mentiin raitiovaunulla, mutta kun rantaan ei majapaikasta ollut pitkä matka, niin hyvinpä tuo sujui ratikallakin. Finnairin joukkueella oli mukanaan kiertopalkinto edellisestä yhteisestä kilpailusta jo kahden vuoden takaa, kun viimevuotiset kilpailut jäivät kisaamatta Cargoluxin joukkueen vaihduttua ja järjestäjien peruutettua kilpailut. Vakaa aikomus oli palauttaa komea kiertopysti takaisin Finnairin palkintokaappiin.

Itse kisa-aamu ei aurinkoisuudellaan häikäissyt. Lauantaiaamuna oli varhainen herätys ja kilpailu oli valmiina alkuun jo heti aamu yhdeksältä.
Ensimmäisenä lajina oli pelastusuinti, missä järjestäjien hämmästykseksi Pekka Pakarinen aloitti ilman märkäpukua. Pekka voittikin koko lajin pelastaen Jesse Aavameren ennätysajassa, vaikka isäntien puolelta kisan kakkonen jäi vain yhden vaivaisen sekunnin. Tässä kilpailussa pelastajan tuli noutaa pinnan alle vajonnut uhri noin 70 metrin päästä ja tuoda mahdollisimman nopeasti rantaan.

Toisena lajina oli suunnistustehtävä . Sukellusparille annettiin lähtösuunta ja merkkipoijun luota piti vaihtaa toinen suunta kohti maalia. Tehtävässä ratkaisi suorituksen kokonaisaika ja poikkeama maalipoijusta. Tässä osatehtävässä tulivat suurimmat heitot ja virheet. Puolet kilpailupareista eivät saaneet edes tulosta, mutta ylivoimaisesti parhaan ajan saavuttivat Finnairin Tuomas Koskinen ja Timo Lammi.

Kolmantena lajina oli maalla tehtävä tarkkuusammunta vesiruutalla. Tässäkin lajissa Finnair saavutti ykköstilan Juha Karleniuksen tarkalla ammunnalla Kimmo Takalan ollessa parissa toisena. Näin lopulta kaikissa lajeissa voittajana oli Finnair ja kiertopalkinto palasi yhtiön palkintokaappiin. Kaikki joukkueen jäsenet osallistuivat ja voittivat oman osuutensa, joten ensi vuoden kilpailuista voidaan odottaa hyvää menestystä varsinkin, kun niistä tulee kotikilpailut. Toivottavasti vain lentoyhtiöt pysyvät pystyssä, sillä tällä hetkellä meillä on kova huoli tämän vuotisten isäntiemme työpaikoista. Toivomme todella näkevämme heidät täällä ensi vuoden kilpailussa.

Tulokset/results:

1 Finnair
2 Swissair
3 Cargolux
4 Lufthansa

 

Fotos by Sigurdardottir Moeidur/ Arendt Marc Cargolux

Timo Lammi

Kategoriat: ASCA:n kisat