Syysleiriin on enää pari viikkoa!

13.8.2020 Sihteerin syyskerhokirje

Finnairin Sukeltajat on ajelehtinut aika-avaruudessa jo vuodesta 1973. Tärkeintä ei ole ollut suunta ja päämäärä, vaan liike eteenpäin ja pyrkimys vedenpinnan alle. Vuoden kierron orjina olemme pakoitettuja nostamaan kimpsut ja kampsut vedestä aina talveksi.

Mutta kevät-kesä-syksy -akselilla sukellamme yhdessä parin veneen tukemana, lähinnä Helsingin edustan hylkykohteilla.

Tänä kesänä meillä on ollut kiitettävsti sukeltajia viikkolähdöillä, pari kertaa olemme jopa joutuneet ostamaan toisen veneen kun kaikki
halukkaat eivät ole mahtuneet Ciciliaan. Toisaalta muutama tiistailähtö on jouduttu peruuttamaan kun emme ole saaneet minimimäärää 4 sukeltajaa.

Jälleen kerran on avovesisukelluskausi edennyt vaiheeseen syksy. Cicilian viikkosukelluksia jatketaan vielä elokuun tiistait ja sitten tehdään jotain satunnaisia viikonloppukeikkoja. Saatat ehkä muistaakin minun varoitelleen, että ennenkuin huomaatkaan, Cicilia nostetaan talvitelakalle Sarvastoon. Joku kertoi, että Sarvastonlahti oli viime yönä jo vähän riitteessä…

Seuramme tiedotus on aika pitkälle Fakebookin varassa. Nettisivuille on ostettu vihdoin tekijä ja toivottavasti pian se on pääasiallinen tiedotuskanavamme. Koska kaikki (mukaanlukien minä) eivät ole fakebookissa, tässä pieni tietopläjäys syysleiristämme varmuuden välttämiseksi.

Tämän vuoden syysleiri pidetään viikon mittaisena su-su, koska kesäleiri peruuntui.

Koska useilla Finnairilaisilla on lomautuksia jne, päätimme nipistää leirihintoja viime vuodesta. Kalustona tänä vuona kerhon iso vene Cicilia, kumppari ja tarpeen mukaan muuta kalustoa.

Leiri on perinteisesti Prediumissa ja alkaa jo sunnuntaina 30.8.

Kohteet valitaan aina kelien ja porukan mukaan. Lähtö merelle on aina klo 10:00, joten ole riittävän ajoissa paikalla Prediumin rannassa, huoltoaseman laiturissa lastaamassa kamat autoista veneeseen.

Ranta-alueella on parkkipaikkoja rajoitetusti, käytännössä ei yhtään, joten auton joutuu kamojen purkamisen jälkeen siirtämään n.500m päähän tulosuunnassa oleville isoille hiekkaparkeille. (Hiekkaparkeilla suoritetaan myös iltaisin pullojen täyttämiset). Päivässä tehdään kaksi keikkaa. Vain tarvittaessa käydään välillä täyttämässä pulloja.

Tänä vuonna koulutamme kolme P2 sukeltajaa ja heidän aikataulunsa mukaan tehdään viikon aikana yö- ja syväsukelluksia. ( pyhämaa /eggo/pirtuhylky). Näille keikoille pääsevät mukaan muutkin kuin kurssilaiset.

Sunnuntaina 6.9. leiri päättyy mökkien osalta klo.15:00. Alustavasti iso vene lähtee la iltana pois ja merelle mennään näillä näkymin pienemmillä veneillä, sitten kun mökit on siivottu ja makuupussit sekä tyhjät tölkit on siirretty autoihin.. Paikalla on bensakäyttöinen kompura pullojen täyttöä varten, mutta se on aika hidastuottoinen ,joten tuttuun tapaan leirille tullaan aina täysillä pulloilla.

Majoitus on hyvin varustetuissa mökeissä. Mukaan tarvitset henkilökohtaiset tarvikkeet, pyyhkeen ja makuupussi/lakanat. Mökeissä on sauna ja mereenkin pääsee uimaan hiekkarannalta.

Mökeissä on jääkaapit ja pakastimet omille eväille. Päivän lämmin ruokailu (haarukoin ja veitsin) on vuorossa iltapäivällä/illalla toisen sukelluksen jälkeen. Voit loihtia ruokasi omista aineksista mökin hella/uuni/mikro/hiiligrilli avulla, tai mennä valmiiseen pöytään Villa Kosthålliin Skogbyssä alle 5 km päässä Prediiumista. Heillä on leirimme ajan meille varatussa kabinetissa vaihtuvan menun myöhäinen lounas. Mitään osallistumispakkoa ei ole, ja heiltä voit ostaa myös ruokia ravintolan ruokalistalta (ps. B oikeudet).

Aamupuuro ja kahvi mökillä sisältyvät leirin hintaan.

Kartta paikalle löytyy: https://www.facebook.com/groups/164452333610086/files/ ja Predium. Siitä löytyy mökkien paikka, laituri mistä lähdetään merelle ja ruokapaikka.

Leirin nipistetyt hinnat Finnairin Sukeltajille ja Merisukeltajille ovat:

Kahden sukelluksen päivä 30 euroa , sukellus + majoitus 40 euroa, seurojen ulkopuolisille hinnat 35/45e
Jos haluat tulla koko viikoksi, hinta on vain 200 euroa, 225 ei-seuralaisilta
Sieniretkeläisille ja ei-sukeltaville majoitushinta on 20 euroa/vrk ,
koko viikko 100€, ei-jäsenille 25/125e

Paikalle voi tulla myös turistiksi. Veneiden kyytiin pääsee jos jää tilaa.

Ilmoittautumiset jouko.riikonen@finnair.com

Seuran toiminta ei täysin hyydy syksyllä. Järjestämme viikonlopun yli loskaleirin Prediumissa isänpäivän aikaan ja osallistumme diversnight yösukellustapahtumaa halloweenlauantaina.

Ja sokerina pohjalla, 5.12.2020 järjestämme taas legendaariset pikkujoulubileet yhdessä Merisukeltajat ry:n kanssa.

Näistä tapahtumista tiedotamme fakebookissa ja ehkäpä myös sihteerin syyskirje 2.ssa.

Nähdään Pinnan alla….ja pinnalla, Terveisin Mäkkäri

Kategoriat: Kerhokirjeet