Pikkujoulu Stansvikissä 2009

Pikkujoulut järjestettiin jälleen yhteistyönä. Mukana hääri Mia H, Reeta, Timo M, Miia P, Roni jne. Paikaksi oli valittu todella syrjäinen paikka Laajasalossa. Stansvikin kartano kun ei taida olla talvella niin suosittu. Ei ainakaan pimeällä. Pimeys tai syrjäisyys ei haitannut, vaan saimme kaikkien aikojen ennätyksen vieraiden määrässä. Jos syöjiä oli jo noin 65 plus kaikki myöhemmin tulleet, meitä oli yli 70 henkeä.

Illalla oli teemakin ja moni oli kunnioittanut ja pukeutunut sen myötä. Näimme rajuja afroja, hienoja kokonaisuuksia ja paljon pulisonkeja. Arskalla taisi olla komeimmat aidot. Oli upea afrokin joukossa. Muuten oli hippejä juppeja jne.

Aloimme syönnillä jonka jälkeen puheenjohtajat pitivät tietenkin pakolliset puheet. Saatiin valittua vuoden sukeltajatkin, Mia H Merisukeltajista ja Timo L Finnairin Sukeltajista. Porukka alkoi lämmetä ja bändikin pääsi esiintymään.

Ensimmäisellä tauolla olikin sitten Timon järjestämä tietokilpailu, tämän Merisukeltajat voittivat ns. 6-0. Mutta Finnairin Sukeltajat olivat toisena.
Tämän jälkeen bändi laittoi jälleen parastaan ja lattia täyttyi. He olivat hieman laajentanut ohjelmistoaan ja saimme kuulla esim. Agentsejä – toimi hienosti!

Toisella tauolla piti olla arpajaiset, mutta myynti sähläilyjen takia siirrettiin viimeiseen taukoon. Palkintoja oli niin paljon, että meinasi jäädä jakamatta osa. Kiitos kaikille niitä hommanneille.
Taso oli jälleen hyvä.

Sitten alkoi viimeinen soitto setti ja siinäkin nähtiin yllätysnumero! Meidän niin komea ja hyvä-ääninen trio Tumpelot esittivät bändin avustuksella ”Katson autiota hiekkarantaa”. Tämä saikin monelle kyyneleet silmäkulmiin. Ehkä jäi epäselväksi tulivatko ne trion niin hienosta esityksestä vai onnesta trion lopetettua vihdoin laulamisen. No, tärkeintä oli, että kaikki kumminkin nauttivat bileistä. Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Olimme jälleen viettäneet hauskat pikkujoulut.

Olimme valinneet hyvän raflan, varasimme mielettömän bändin ja kutsuimme parhaan mahdollisen bileporukan paikalle. Tälle reseptillä tulemme jatkamaankin!

Teemana oli kerhojen perustamisvuosikymmenet -60 ja -70. Ja niin kuvistakin löydämme ajan hengen. Vieraslistakin oli melkoinen, kuten alla pari esimerkkiä.

-Joke

Joken puhe

”Jälleen sukellusvuosi lähenee loppuaan ja varmasti on hyvä katsoa taaksepäin.

Pysyimme suht hyvin vuoden alussa tehdyissä suunnitelmissa. Oli talvileiri, Nauvo jne. Uutus oli DANin hapenantokurssin. Erittäin mielenkiintoinen ja antoisa kurssi. Joka selvensi lääkehapen käyttöä.

Joitakin reissuja ei saatu toteutettuja. Tärkeimpänä ehkä kesäleiri.  Onko formaatin vanhentunut vai eikö markkinointi toiminut. Hallitusten täytyy miettiä jatkoa, onhan leirillä kumminkin pitkät perinteet ja ei siitä niin vaan luovuta.

Syysleirimme onnistuikin sitten hienosti. Kiitos yhteistyöstä partiosukeltajien kanssa, saimme uusia kohteita ja kävimmekin osalla niistä. Hieno oli myös retki Jussaröhön jossa myös sukelsimme. Tämän tulemme uusimaan.

Jos jotakin jäi pois, niin koulutuspuolella tehtiin hommia sitäkin enemmän. Perinteisien P1,P2 ja P3 kurssien lisäksi järkättiin vielä yksi P1. Siinä olikin jo niin pienelle kouluttajakunnalle tekemistä..

Uutta olivat myös rantadyykit.  Saimme huomata, että tällaiselle oli tilausta. Kaikki eivät tahdo aloittaa keikkuvasta veneestä harrastustaan. Koska tarvetta löytyy, jatkamme ensivuonna suunnitellusti.

Meillä tapahtui iso muutos tai oikeastaan muutto, kun työnantaja käski siirtää kompuran pois teknilliseltä alueelta. Samalla yhtä kompuraa viritetään nitrox-käyttöön. Niinpä nämä kaikki siirtyivät Jykän talliin.

Vuoden viimeisin uutuus on Ramin järkkäämä uimahallivuoro Hesarilta Merisukeltajille. Tämän myötä toivommekin yhteisöjäsenyyden onnistumista, sillä hallissa on hauska käydä kun ei ole muita sähläämässä. Uimahalli toimii niin harrastus- kuin tapaamispaikkanakin. Uinnin ja sukeltamisen lomassa on aikaa rupatella. Muistella vanhoja ja kehittää uusia juttuja. Tästä kannattaa antaa aploodit Ramille!

Kerhojen yhteistyö on jatkunut tiiviisti, ehkä vieläkin tiiviimmin kuin ennen. Reagointi asioihin on ollut todella rivakasta. Kokouksia ei ole paljoa tarvittu, vaan sähköpostit ovat singahdelleet. Nämä pikkujoulut ovat hyvä esimerkki siitä. Jäämmekin kiinnostuneena mitä uusi sukellusvuosi tuo tullessaan.”

Ronin puhe

”Tervetuloa minunkin puolestani. En ole ollut kuvioissa vielä hirveän pitkään, mutta on ollut mielenkiintoista seurata, kuinka monenlaista sukeltamista vielä pienehköt seurat pitävät sisällään.

Vuosihan oli kurssien puitteissa hyvin runsas ja uusia tiedon (oluen) janoisia sukeltajia saatiin koulutettua ja toivottavasti myös jäämään tutkimaan omia vesiämme. Uusille sukeltajille olikin hyviä mahdollisuuksia tulla mukaan toimintaan suosion saaneilla rantasukelluksilla. Toisille taas aktiivinen sukeltaminen oli nostanut kiinnostuksen käydä jatkokurssi, jotta sukeltaminen voi jatkua turvallisena myös haastavemmillakin kohteilla.

Seuroissa on ollut myös havaittavissa kiinnostusta tekniikkasukeltamisen puoleen ja tähän suuntaan on myös kursseja käyty omien mieltymysten mukaan. Tuleva nitrox-asema tulee helpottamaan kaasuhuoltoa merkittävästi ja siinä on ensivuodelle yksi kohde jatkotoimenpiteille.

Seuroissa on myös hiljaisia jäseniä, joiden sukellusharrastus on painottunut enimmäkseen ulkomaille ja asettaneet ehkä pienen haasteen. Päitä on raavittu, että millaista toimintaa seurat voisivat tarjota jäsenilleen. Mukavin ratkaisu lienee olla matkaseurana.

Toivottavasti ensi vuosi tulee olemaan yhtä toiminnan täyteinen ja sukeltaminen yhtä monimuotoista.”

Kategoriat: Juhlat