Leiri vietetty ja sukelluksia tehtiin.Leirin suunnitteluun vaikutti voimakkaasti firman tilanne. Paljon pakkolomia ja huonoja uutisia. Ajattelimme, että ihmisillä on aikaa ja haluakin päästä pois arjesta tuulettumaan. Samalla laitoimme hinnatkin edellisiä vuosia halvemmiksi, että kynnys olisi mahdollisimman pieni. Tämä toimikin aika hyvin.Leiri alkaa aina kaluston siirrolla. Kompurat ja kumppari siirtyivät Jykän pakulla Elan toimesta Prediumiin. Jykä ja Joke ajoivat Cicilian yhden pysähdyksen taktiikalla ja kun Juha vielä toi pikku kulkurinsa, oli leiri valmis alkamaan. Ruokahuolto oli jälleen sovittu Kosthålin Ullan ja Teemun kanssa. Sinne oli hieno kokoontua yhdessä syömään päivän päätteeksi. Syönnin jälkeen oli pullojen täyttö, joka vei parhaimmillaan yli kaksi tuntia. Kaksi kompuraa hakkasi pulloja täyteen parkkiksella. Tämän jälkeen olikin jo saunan vuoro. Majoitus oli jo niin tutuissa Henkilöstörahaston mökeissä. Jotka ovat palvelleet meitä jo kahdeksankymenluvulta asti.Päivä alkoi siinä kahdeksan aikaa aamiaisella. Kerho tarjosi puurot ja kahvin. Muut eväät jokainen oli hoitaneet itse. Siitä sitten omaa tahtia rantaan ja lähtö kymmeneltä merelle. Kohteet valittiin kelien mukaan. Mutta tänä vuonna pääsimme käymään useamman kerran myös Eggolla. Vaikka vesi oli tosi lämmintä (Eggollakin +17C) näkyvyydet olivat suht hyviä. Jatkoimme myös jo hyväksi havaittua tapaa tehdä välileirejä saariin, eikä aina palattu takaisin rantaa. Keitimme kahvit, paistoimme makkaraa ja söimme eväitä. Pikku komppuran puksuttaessa tarpeen mukaan pulloja täyteen. Byxholmissa pääsimme myös saunomaan.Leirillä kävi reilu kolmekymmentä henkilöä. Ikärakennekin oli aika kattava, parivuotiaasta yli seiskakymppiseen. Kaluston laajuuden takia, kaikki pääsi mukaan merelle. Joka sinänsä oli hyvä juttu. Samoin pystyimme jakamaan porukkaa kohteiden ja osaamisten mukaan. Viimeisenä lauantaina oli kaikki kolme venettä käytössä. Tekniikka porukka, koulutettavat ja Ciciliaan mahtui niin sukeltajia kuin turistejakin. Tuuli oli kova ja Cicilia meni suojaan Siipirattaalle, molemmat pikkuveneet kävivät Aspharulla Pirtuveneellä. Tekniikanporukan oli tarkoitus mennä Eggolle, mutta tuuli sotki. Kaikki veneet tulivat Siivellä, ja siellä olikin sitten melkoinen leiri. Makkaraa paistettiin ja eväitä syötiin parinkymmenen hengen voimin.Mukana oli myös uusia kerholaisia, joilla riitti huumoria ja yritystä, vaikkei kaikki aina mennytkään putkeen. Olihan meillä perjantaina paha ongelma, kun Cicilia ei suostunut käynnistymään. Onneksi oli pari muuta venettä. Timppa, Jykä ja Ville jäivät tutkimaan vikaa. Meidän onneksemme vika saatiin heidän toimestansa paikallistettua yhteen liittimeen joka korjattiin. Oli hienoa palata mereltä laituriin, kun laituriin tullessa kuuli tutun käynnistys äänen ja näki ukkojen tuuletuksen Cicilian kannella.Kuvasimme myös veden alla paljon videota ajatuksena tehdä jonkinlainen filmi leiristä ja hylyistä. Parhaat materiaalit taisi tulla Johannalta ja Eggolta. Katsotaan millaisen filkan saamme kasaan. Hylkylista ei ole kovin pitkäJohannaEgharun hylkyAntonioNS. Hopea priki (Jussarö)Pirtu hylkyEggoSiipiratasKaikkiaan leirillä kävi n30 henkeä (76 yöpymistä) ja yksi koiraKiitos kaikille järjestäjille ja osallistujille. Kiitos myös Kosthållin porukoille joustavasta ruokailujärjestelyistä.

Kategoriat: Leirit