Aurinkoista kevättä kaikille tasapuolisesti!
Uusi hallitus on kokoontunut ja tehnyt kaikkia koskettavia päätöksiä joista tärkeimmät ovat seuraavat:
Tiistaisukellukset Cicilialla aloitetaan Toukokuussa. Kun ilmat lämpenevät, järjestetään telakalla veneen kunnostus/huoltotalkoot. Veteen tiputuksen jälkeen voidaan huoltamista vielä jatkaa tarpeen mukaan.
Kesäkauden avaus on lauantaina 28.5.2016. Päätimme mennä Iso-Melkuttimelle (kartta löytyy seuran sivuilta). Paikka voi vielä vaihtua mutta ohjelma, eli sukellusta, makkaran yms. paistoa ja yhdessä oloa, ei muutu. Merkkaa päivä kalenteriisi ja ilmoittaudu sihteeri@finnairinsukeltajat.fi
Olemme solmineet Destian kanssa sopimuksen eräiden tiealueiden piennarten siivoamisesta . Tämän urakan avulla pidämme jäsenmaksun kohtuullisena ja lyhennämme cicilian hankintaan ottamaamme lainaa. Jos sinulta löytyy kumisaappaat ja osaat kävellä, olet tervetullut keräämään rahaa kanssamme. Keikkoja ja niiden varusteita organisoi puheenjohtaja@finnairinsukeltajat.fi joka on siis Hese ;).
Lopuksi syvimmät osanottoni kaikille teille jotka työn, sairauden tai tiukan puolison vuoksi ette päässeet jääleirille viime viikonloppuna (12.3. – 13.3.2016) Kierrän hieman puukkoa haavassa ja kerron mitä siellä tapahtui.
Sedät jaksaa heilua…. Jälleen kerran Esa ”pappa” Teeris oli paikalla ensimmäisenä. J.Variksen kanssa he viettivät mökillä jo pe-la yön ollen pirteinä sukellustoiminnan ytimessä kun loput neljä leirille osallistunutta hemmoa saapuivat lauantaina tasan kello 10:00. Pilvetön taivas, tuuli lähes nollassa, lämpöä +5 astetta. Vain avanto puuttui, eikä sitä tehty. Jäät olivat niin mustat että siirryimme rantoja myötäillen laiturille ja rikoimme laiturin vieressä olleen millisen teräsjään ja operoimme kesäsukellusten tavoin laiturilta. No, naru sentään sidottiin sukeltajaan ja pintamiehet naruttivat parhaansa mukaan merkkejä tulkiten. Antoniolla kävi ensimmäisenä T.Lammi joka oppi kantapään…tai itse asiassa kylkiluiden kautta sen että kannattaa ennen veteen hyppäämistä varmistaa, ettei turvanaru ole sotkeutunut laiturin knaapiin. AUTS! , toisena keikan teki M.Lundahl ja lopuksi parisukelluksena J.Varis sekä allekirjoittanut. Näkyvyys viimeisellä sukelluksella oli vielä yli 5m, veden lämpö +2C. Harmiksemme olimme tehneet deadlinen 30min joten oli pakko tulla pinnalle juuri kun oli hauskaa.. Aamulla olimme vielä ajatelleet että teemme toiset sukellukset iltapäivällä, mutta aikaa oli saatu tuhottua sukellusvalmisteluihin niin paljon että keräsimme kamat ja palasimme yhä mustempien jäiden kautta autoille ja mökille. Minä tuhosin jo ennen sukellusta R. Suvannon juuri perushuolletun sukelluspuvun ajamalla autolla sen yli parkkipaikalla. Vaarana oli että Roni viiltelee ranteensa auki sukelluspuukolla joten palasin hänen kanssaan kotiin. Mökille jäivät Esa, Juha, Timo ja Marko. Seuraavana aamuna keli tai olo oli niin sumuinen että sukellustoiminta alkoi aika myöhään. Laiturille pääsi vielä hädin tuskin ja nyt naruttajatkin pääsivät tositoimiin. Nimeltä mainitsemattomat J. ja M. eksyivät hylylle mennessään ja sukelsivat sitten narut loppuun jolloin heidät kiskottiin ylös. Myöhemmin samalla sukelluksella jalan ympäri kietoutunut köysi sekä sidemount kamojen säätäminen tulkittiin hätämerkeiksi…ja taas ylös. Kaiken kaikkiaan upea tapa viettää viikonloppu. Merkitkää nyt jo kalenteriin varaus parille maalikuun viikonlopulle. Leiri järjestetään aivan varmasti myös ensi vuonna, oli jäätä tai ei.
Roni otti (kuvauskohteet huomioon ottaen) hienoja kuvia joista ohessa muutama. Terveisin, Mäkkäri